Distributie


TITEL PANGICAHoratiu MalaeleInterlopul devenit politician

Senator, doctor in stiinte, fara sa fi terminat liceul si superpotent om de afaceri. Stie codul penal pe dinafara pentru ca n-a ratat nicio infractiune. Dar banditul neprins e politician cinstit. Si are imunitate: pohta ce-a pohtit-o.
In vila de protocol in care locuieste, a construit un muzeu memorial dedicat vietii si operei sale: de la vanzator de rame in Obor la ales al neamului. Cei care vor un favor de la domnul senator, trebuie sa viziteze mai intai muzeul. Dupa care sunt primiti in cabinetul senatorial amenajat pe marginea piscinei.
Are bani, are putere – o singura umbra ii intuneca fericirea absoluta: n-a reusit niciodata sa-i ia banii lui Marcel la poker. Va reusi de data asta?

Filmografie selectiva: Poker (2010), Vine politia! (TV, 2008), Army of Crime (2009), Ticalosii (2007), La urgenta (TV, 2006-2007), Damen Tango (2004), Amen (2002)

CLAUDIU VITELARUValentin TeodosiuTraseistul politic

Fost senator, in circumscriptia caruia s-a ales Titel. De frica DNA-ului, si-a trecut toata averea pe numele sotiei (Margit). Dupa divort, Margit l-a aruncat in strada. De mila, Titel l-a angajat baiat bun la toate si curator al muzeului. Fosta nevasta ii plateste o pensie alimentara care se duce toata pe partidele de poker cu prietenii. Ca s-o coste mai putin, Margit ii ofera un post de europarlamentar din partea unuiunii maghiare, singurul partid in care Claudiu n-a fost inca. Noua pozitie il va salva din multe…

Filmografie selectiva: Poker (2010), Ho Ho Ho (2009), Vine politia! (TV, 2008), Nunta muta (2008), Pacala se intoarce (2006), Sistemul nervos (2005), Orient Express (2004)

MARCELIon RitiuSforarul-sef

Prietenul din copilarie al lui Titel, Claudiu si Horia, a ajuns general in servicii pe vremea Regretatului. Dupa o revolutie esuata in Democratistan, organizata dupa patentul romanesc, sta ascuns in spitalul lui Horia, ferindu-se de islamistii care au pus un premiu pe capul lui. Din spital, cu ajutorul maiorului Panculete, mana lui dreapta, traseaza toate traiectoriile: ale politicienilor, ale prietenilor si, chiar, ale norocului. El este muntele si Titel e Mahomed. Sau se va inversa raportul de forte?

Filmografie selectiva: Poker (2010), Ashes and Blood (2009), Supravietuitorul (2008), Oglinda (1993), Mircea (1989), Ciuleandra (1987), Duelul (1983)

MONICA LACUSTACatalina Grama (Jojo)Prostituata de lux

Fosta amanta a lui Claudiu, pe care l-a despartit de sotia Margit, a devenit protejata lui Titel. Visul ei de moldoveanca de peste Prut a fost sa ajunga prezentatoare la meteo, dar Pangica a preferat s-o plaseze la Ministerul Tineretului. Ajunsa ministru, Monica se intinde la cascaval, devenind capra ispasitoare perfecta pentru a fi sacrificata pe altarul anticoruptiei. Disperata ca va ajunge la inchisoare, se culca cu Marcel care-i promite sa-i dea leapsa lui Titel.
Se baricadeaza in cabinetul ministerial si intra in greva foamei. Foame pe care si-o astampara cu Arcasa, pestele ei, protectorul ei…

Filmografie selectiva: The Godmother (2011), Poker (2010)

CALABREZUMircea DiaconuExecutantul teleghidat

Locotenentul lui Titel, specializat in treburi murdare, este cunoscut in mediul underground ca un cal breaz – de unde si porecla. Devotat trup si suflet sefului, este temut de toti. Ca sa fie si mai credibil ca gangster redutabil, foloseste expresii din filmele americane, aducandu-l la disperare pe Titel. Pe dusmanii lui Titel, ii aduce la disperare altfel…

Filmografie selectiva: Poker (2010), Ticalosii (2007), Tache (2007), Cum mi-am petrecut sfarsitul lumii (2006), Legaturi bolnavicioase (2006), Filantropica (2002)

EPISCOPUL CAISIE DAMBOVITEANULVasile MuraruPreafericitul raspopit

Raspopit in vremurile de restriste ale comunismului pentru cresterea exagerata a natalitatii in parohia lui, copiii fiind facuti dupa chipul si asemanarea lui, Manole a fost reabilitat la propunerea lui Titel luand numele de Caisie. I s-a croit pe masura o episcopie de cartier: cartierul Ferentari. Binecuvanteaza contractele lui Titel cu statul si exorcizeaza dracii din fotbalistii echipei de fotbal a senatorului. Vrea sa faca o biserica plutitoare pe Lacul Morii. Deocamdata strange donatii. Pe care le imparte, crestineste, cu Titel.

Filmografie selectiva: Poker (2010), Cea mai fericita fata din lume (2009), La bloc (TV, 2007), Liceenii in alerta (1993), De ce trag colopotele, Mitica? (1981)

BELCIUGGeorge MihaitaVicepresedintele etern

Uns cu toate alifiile, este vicepresedintele partidului aflat la putere. Purtator de cuvant si de comenzi politice, incaseaza ce e de incasat: intrebari de la ziaristi si donatii de la toti. N-are mama, n-are tata, dar are un nas: Marcel. E autodidact in arta santajisticii, dar poate da lectii.

Filmografie selectiva: Vine politia! (TV, 2008), Nunta muta (2008), Supravietuitorul (2008), Paradisul in direct (1997), Duelul (1983), Capcana mercenarilor (1982)

GHIOCEL TRANDAFIRNae LazarescuMicul intreprinzator

Are o gogoserie careia i s-a ridicat licenta pentru folosirea excesiva de ulei ranced, desi acesta era secretul de fabricatie care a facut celebra familia Trandafir in Chitila. Vine in audienta la Titel, pe care-l cunoaste din Obor, de pe vremea cand vindeau rame impreuna si il roaga sa-l ajute. In timpul audientei ii ramane dator lui Titel 2000 de euro, de la table. Intr-o lume in care nu mai exista onoare, isi va plati Trandafir datoria sau va ajunge pe mana Calabrezului?

Filmografie selectiva: Casatorie cu repetitie (1985), Santaj (1982), Baloane de curcubeu (1982), Grabeste-te incet (1981)